add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader
  • Fixim.nl - Dé in-ear oordopjes & IEM specialist
Hoe koppel ik mijn oordopjes aan mijn telefoon of computer via bluetooth?

Hoe koppel ik mijn oordopjes aan mijn telefoon of computer via bluetooth?

Je hebt nieuwe oordopjes aangeschaft. Maar voor dat je kan beginnen met luisteren, moeten ze nog even gekoppeld worden aan je telefoon of ander apparaat. Omdat de meeste draadloze oordopjes worden gekoppeld aan een smartphone, leggen wij dat proces in dit artikel uit.

Zelfs met alle beschikbare informatie kan het enorm lastig zijn je oordopjes te koppelen. Ook kan het zijn dat je de oordopjes probeert te koppelen aan een bijzonder apparaat zoals een instrument, console, e-book of mp3 speler. Daarom kunnen we via Whatsapp, telefoon of via de chat ook advies op maat geven.

Korte uitleg

Meestal is het koppelen van je oordopjes niet gecompliceerd. Fabrikanten doen er alles aan om dit zo makkelijk mogelijk te laten, maar soms werkt het niet mee. Daarom hebben we wat tips op een rijtje gezet, om de kans dat het meteen goed gaat groter te maken.

Tip 1: Het koppelen kan fout gaan als de accu van je oortjes bijna leeg is. Zorg daarom dat ze goed zijn opgeladen.

Tip 2:  Soms zijn er fouten in een besturingssysteem. Zorg dat je de laatste besturingssysteem-updates hebt geïnstalleerd op je telefoon om dit uit te sluiten.

Tip 3: Zorg dat je telefoon ook goed is opgeladen om te voorkomen dat deze tijdens het koppelen uitvalt, zo rond de 60%.

 

 Lukt het niet? Volg dan onderstaande stappen.

 

Stap 1 - Open je instellingen

Open de app 'Instellingen'. Vaak is dit een app met een pictogram van een tandwiel.

Stap 2 - Tik op het kopje Bluetooth

Open nu het instellingen scherm van Bluetooth door hier op te tikken.

Stap 3 - Zet Bluetooth aan

Open nu het instellingen scherm van Bluetooth door hier op te tikken. Als het schuifje 'open' of groen is staat je Bluetooth aan.

Stap 4 - Zet je draadloze oordopjes aan

Zorg dat nu je oordopjes aan staan. Bij volledig draadloze oordopjes verschilt het nog wel eens of de oordopjes uit of in de oplaadcase moeten, raadpleeg hiervoor de handleiding. Nieuwe oordopjes gaan automatisch bij de eerste keer inschakelen in detecteerbare modus.

Als je oordopjes niet nieuw zijn of je wilt ze opnieuw koppelen, moet je ze in detecteerbare modus zetten. Vaak doe je dit door de aan knop langer in te drukken, meestal gaat dit gepaard met een geluidsignaal als de detecteerbare modus aan staat. Als dit niet werkt kan je de handleiding raadplegen.

Stap 5 - Zorg dat de oordopjes dicht bij de telefoon zijn

Als je oordopjes aan staan (in detecteerbare modus) zullen ze na een korte tijd verschijnen in je telefoon. Meestal hebben ze de naam van het model. Als je op deze naam tikt zal de telefoon een connectie maken.

Als de verbinding tot stand is gekomen staat er 'verbonden'

Stap 6 - Geniet van je muziek!

Je kunt nu proberen muziek af te spelen. Vanzelfsprekend werkt het als je de muziek hoort door de oordopjes heen. Is het niet gelukt? Probeer dan onze troubleshooter.

Je kunt ook kijken op onze pagina vol met oplossingen.

Of neem contact met ons op via de chat, Whatsapp of telefonisch via 088-0282000.

Reacties (0)

    Reactie plaatsen