add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader
  • Fixim.nl - Dé in-ear oordopjes & IEM specialist
Tips voor als het koppelen van je bluetooth oordopjes niet lukt

Tips voor als het koppelen van je bluetooth oordopjes niet lukt

Lukt het niet om je oordopjes te koppelen via bluetooth?

Dit kan erg vervelend zijn. Bluetooth is het meest gebruikte protocol om je oordopjes, speakers of koptelefoon te koppelen aan een toestel of apparaat. Vaak is er een makkelijke oplossing, en we hebben in dit artikel wat tips opgesteld die je kan uitvoeren of proberen om je problemen op te lossen.

1. Zorg er voor dat de 2 apparaten die je wilt koppelen, ook met elkaar kunnen koppelen.

Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je toestel, bijvoorbeeld een e-reader, geen draadloze bluetooth ondersteund. Vaak is dit terug te vinden in de handleiding. Ook hebben veel nieuwe oordopjes een nieuw Bluetooth protocol, zoals Bluetooth 5.0. Oudere toestellen kunnen dit misschien niet ondersteunen.

2. Zorg dat bluetooth aan staat.

Dit kan je makkelijk controleren in je instellingen, of boven in de taakbalk van je telefoon of Mac (Bij windows in taakbalk rechtsonder). Zie je hier een bluetooth symbool? Dan zit het vaak goed. Als deze niet aan staat, zorg dan dat je Bluetooth aan zet in je instellingen.

3. Ga weg bij obstakels die ook signalen uitsturen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een router of wifi-accesspoint. Dit kan de koppeling van bluetooth verstoren.

4. Probeer het voor de hand liggende: uit en aan zetten.

Vaak kan deze simpele 'reset' een hoop ellende besparen. Op je telefoon kan je ook eventjes de vliegtuigmodus aanzetten, om deze vervolgens weer uit te schakelen.

5. Zorg dat de apparaten dichtbij elkaar zijn.

Hoewel er met bluetooth vaak word geadverteerd dat er over langere afstand verbonden kan worden, is dit bij het koppelen vaak niet het geval. Daarnaast kunnen muren, kasten en andere obstakels het signaal verzwakken. Zorg daarom dat de oordopjes en het apparaat waarmee je ze wilt koppelen dicht bij elkaar zijn.

6. Zorg dat er voldoende acculading is bij beide toestellen.

Bij sommige apparaten worden functies die niet vaak gebruikt worden, zoals Bluetooth, uitgeschakeld bij een laag batterijniveau.

7. Koppel eventuele andere apparaten los.

Omdat apparaten altijd verbinding proberen te maken met andere apparaten waarmee ze eerder verbonden zijn geweest, is het handig om te controleren of je toestel niet al ergens mee verbonden is. Als dit het geval is kan het lonen om deze verbinding te verbreken, of schakel deze gadget uit. Denk hierbij aan speakers, koptelefoons of andere apparaten met een bluetooth-verbinding zoals je smartwatch. Let op: je kan meestal na het koppelen wel een smartwatch en oordopjes tegelijk gebruiken. Het kan alleen bij het koppelen voor problemen zorgen.

8. Zorg dat de oordopjes in koppelmodus zijn

Als oordopjes niet nieuw zijn, of in de fabriek niet juist zijn gereset, kan het zijn dat de oordopjes uit de doos niet standaard in koppelmodus gaan bij de eerste keer inschakelen. Vaak kan je door de aan-knop langer in te drukken dit aanzetten. Het proces om de oordopjes in koppelmodus te zetten staat vaak in de handleiding, onder het synoniem 'detecteerbare modus'

9. Let op technische imperfecties

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je oordopjes kapot zijn aangekomen en daarom niet willen koppelen. Let op brandende of knipperende lampjes.
Bij volledig draadloze oordopjes merk je het snel als bij één van de buds geen lampje brandt. Neem in dit geval contact op met ons.

Kom je er na deze stappen nog steeds niet uit?

Geen probleem! We kunnen altijd met je meekijken. Je kunt ook kijken op onze pagina vol met oplossingen. Of neem contact met ons op via de chat, Whatsapp of telefonisch via 088-0282000.

 

Reactie (1)
  • Evelien - Jan 01, 2023

    Ik krijg nieuwe oordopjes niet op koppeling geeft niet aan

Reactie plaatsen